Per què val la pena menjar carn ecològica?
May
05
Per què val la pena menjar carn ecològica?

Sovint sentim parlar de productes ecològics sempre acompanyats d’adjectius com saludables, de qualitat o respectuosos amb el medi ambient. Però en el cas de la carn, què suposa menjar aquest tipus d’aliment? La carn ecològica ha de provenir d’un animal que hagi estat alimentat de forma saludable i equilibrada. I què vol dir això? Doncs que no hagi pres ni antibiòtics, ni hormones ni transgènics. En aquest article us resumim quins són els beneficis i avantatges de la carn ecològica com la que tenim a PIRINAT.

 

Més vitamines i antioxidants: Els animals s’alimenten amb pastures i menjant herba. Això fa que ingereixin vitamines E i B2 que aporten gran quantitat d’antioxidants. Alhora, la carn resultant porta fins a quatre vegades més àcid linoleic, que implica un bon manteniment de les defenses, fa baixar la pressió arterial i ajuda a controlar el colesterol.

 

Sense hormones i antibiòtics: L’ús de les hormones per accelerar el creixement dels animals és molt habitual en la carn convencional i el mateix passa amb l’ús d’antibiòtics per prevenir possibles infeccions. Aquestes substàncies s’acumulen a la carn de l’animal que després nosaltres mengem i, entre altres coses, és un dels culpables de la resistència als antibiòtics de les persones. En el cas de la carn ecològica, les infeccions dels animals es preveuen amb una bona alimentació, amb bones condicions de vida i respectant el ritme de creixement de l’animal.

 

Animals sans i amb bona qualitat de vida: Els animals de la ramaderia ecològica pasturen a l’aire lliure i en prats o grans parcel·les de terreny, i sobretot en un ambient tranquil cosa que evita situacions d’estrès que sí que pateixen els animals de la carn convencional. És evident que això queda reflectit a la carn que ens mengem.

Inversiones para la transformación y comercialización de los alimentos
Actuación del Programa de desarrollo rural de Cataluña 2014-2022 cofinanciada por: